מוכנים לכל תרחיש: פרקטיקות לבניית חוסן ארגוני


סערות כלכליות, מדיניות, פוליטיות, ביטחוניות וחברתיות מטלטלות בתקופה הזו רבים מאיתנו- אנשים וארגונים. גלים עכורים וחזקים משבשים את השוק, סכרים וחוקים נפרצים, מים שוצפים ושוטפים, מציפים בתחושת חוסר וודאות ובחרדה, מאיימים להטביע אותנו. מנהלות ומנהלים מוצאים את עצמם גם כן בתחושת חוסר איזון, מתקשים לנווט את הספינה אל עבר מקום מבטחים ולהוות עוגן עבור עובדיהם. 

כבר שנים רבות שאנו עדים לכך שחוסן מהווה רכיב חיוני להישרדותם של ארגונים ועובדים, אך בתקופות כמו זו הנוכחית חשיבותו הופכת מכרעת. היום, יותר מתמיד, חשוב להזכיר לעצמנו ולעובדים שלנו כי חוסן הוא לא רק המהירות שבה אנו מתאוששים וחוזרים לתפקוד לאחר המשבר, אלא גם היכולת שלנו ״לקפוץ קדימה״ (bouncing forward), ״להתארגן מחדש״, לשגשג בעקבותיו. 

מנהלות ומנהלים אשר ינהלו ויתנהלו באופן מסתגל וגמיש בתוך המציאות הנוכחית לא רק יאפשרו להתגבר על משקעי הסערה, אלא גם יקדמו התפתחות וצמיחה מתוכם. ממש כמו בטבע, לאחר שהסערה תשקוט, ובאם המציאות בארגון תנוהל כהלכה, אזורים ״שהתייבשו״- מיקודים שהזנחתם או דחיתם את הטיפול בהם – יקבלו יותר תשומת לב; השקט שלאחר הסערה יאפשר גם איזון מחודש של האקלים והתרבות הארגונית (שקשה כל כך להשפיע עליהם בשגרה), שכן באופן בלתי נמנע תתחברו מחדש לערכים החשובים לארגון, לחזון- שיהוו את המצפן שלכם; יחשפו גם איים חדשים. חוזקות, כישורים ומיומנויות שלא הכרתם יתגלו; איים שכבר אינם נחוצים ושאת הפרידה מהם דחיתם- ישקעו; חיים חדשים יפציעו- דינמיקות בין אנשים, תחושת שייכות ולכידות, אומץ ניהולי, אמון ומוטיבציה.

אז איך מקדמים ומטפחים חוסן ארגוני הלכה למעשה? 

בשלושה צירים:

  1. חוסן אישי לעובדים: 
  • הטמיעו כלים להתנהלות אישית מיטיבה ואפקטיבית במצבי אי וודאות ובמציאות רווית לחצים
  • טפחו סביבת עבודה שתאפשר לעובדים נוכחות ב"כאן ועכשיו" בעיקר תוך הפחתת רעשים מיותרים 
  • הטמיעו כלים להגמשת המחשבה והגברת יצירתיות 
  • פתחו את היכולת של עובדיכם לבחור בתגובה המתאימה ביותר במצבי סטרס כאלטרנטיבה לתגובה אוטומטית
  1. חוסן ניהולי:
  • שנו את התפיסה שלכם ביחס ליכולות הארגוניות: בחנו אילו כוחות ומיומנויות זיהיתם בארגון ובאנשים במהלך המשבר ובעקבות ההתמודדות איתו, אמצו וטפחו אותן.
  • השקיעו אנרגיה בחיזוק היבטים של אמון בכם כמנהלים, השקיעו בחיזוק הלכידות ותחושת השייכות והחיבור האישי של עובדיכם זה לזה ולארגון דרך חיזוק ערכים ויצירת מכנה זהותי משותף
  • צרו שקיפות היכן שאפשר ושקפו גם מה שעדיין אינכם יודעים
  • הציעו פרספקטיבה מעוררת תקווה לאור המשבר, הראו זאת גם בשינוי סדרי עדיפויות בארגון, העריכו מחדש את הערך שאתם כארגון מציעים לאור המשבר.
  1. חוסן ל-HR
  • מפו היכן היחידות ועובדי הארגון ממוקמים מבחינת היבטים של מחוברות והתמודדות עם משבר והציעו מענה מותאם “tailor made”
  • התמקדו ביחסים בינאישיים: צרו תחושת שייכות וחזקו מחוברות, העמיקו קשרים בין אנשים ואפשרו קשר בין עובדים לבין עצמם ובין הארגון. 
  • הטמיעו כלים שיאפשרו לעובדים ולמנהלים להכיר את עצמם במצבים מעוררי דחק: מה המציאות מעוררת בהם מבחינה רגשית, כיצד משפיעה על מחשבותיהם. לאחר שחיזקתם את המודעות, הציעו פרקטיקות יישומיות להתנהלות אחרת, בריאה ואפקטיבית יותר. 
  • מצבו אתכם כיחידה ארגונית שאפשר להיוועץ בה, באופן אותנטי, אמפתי, חומל ובלתי שיפוטי.  

היו גמישים, הושיטו יד, נהלו אנשים באנושיות.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Open chat
1
AL Consultants Whatsapp
רוצה לדבר איתנו? אנחנו פה
ימים א'-ה' 08:30-18:30