2019 בפתח! הכירו את הבשורות הארגוניות שיש בפיה

בעקבות ההשפעה של מגמות עולמיות כמו אינדיבידואליזם ופרסונליזציה, עולם העבודה הופך להיות יותר ויותר employee centric כלומר, מוטה עובדים. אנחנו נראה זאת בא לידי ביטוי בתהליכים רבים של מיתוג מעסיק, שיפור תכניות מסלולי קריירה והעצמת תהליכי מחוברות ארגונית מגוונת וכוללניות. הנה 4 מגמות נבחרות שכדאי לכם להתחיל לקחת בחשבון:

 

חילופים. ביי ביי "one size fits all" ושלום לך פרסונליזציה

עולמנו הופך ליותר ויותר אינדיבידואלי ואנשים רבים מחפשים להביא את עצמם לידי ביטוי באופן אישי ושונה. המונח הרווח בהקשר זה הוא "פרסונליזציה". מגמות אלו ניכרות כמעט בכל אספקט בחיינו, למשל: צריכת תוכן באופן שמותאם להעדפות ולתחומי העניין שלנו, פידים משתנים בהתאם לכמות תשומת הלב שאנחנו מקדישים לנושאים מסוימים, פרסום בהתאמה אישית, התרחבות העבודה עם מוצרים חכמים (IoT) ועיצובים של ציוד טכנולוגי לפי הטעם האישי של הפרט.

בהתאם לכך, גם ארגונים מושפעים ממגמות אלה של אינדיבידואליזם ופרסונליזציה. כבר עכשיו ארגונים רבים מיישמים את תפישת העולם הזו המתאפשרת כמובן בזכות הטכנולוגיה. למשל, למידה אינדיבידואלית בקורסים online, יכולת לבחור את תמהיל התגמול (NETFLIX), צורות העסקה המאפשרות עבודה מהבית, עבודה חלקית, עבודה ממיקומים גאוגרפיים שונים ועוד. ההתאמה האישית הינה מחד צו השעה בשל מאפייני דור המילניום שדורשים שקיפות ארגונית והתאמת עולם העבודה לצרכיהם, ומאידך אפשרית היום יותר מתמיד בזכות הטכנולוגיה שמספקת את האפשרות למדוד שביעות רצון של העובד היחיד או להבין מגמות ארגוניות של קבוצות מובחנות.

 

Inclusion & Diversity

מגמות האינדבידואליזם והפרסונליזציה מביאות לתפישת עולם של Inclusion & Diversity. כלומר מחלחלת ההכרה שארגונים מורכבים מפרטים מגוונים ואינדיבידואליים, המגיעים מרקעים שונים כגון מגדרים, לאומים ושכבות גיל שונות וכן שלפרטים ולקבוצות ארגוניות מגוונות יש צרכים שונים.

 

 

טיפ של אלופים: בחנו את הצרכים המגוונים של העובדים בארגון וספקו מענה מותאם ותכניות פיתוח והעשרה מותאמות. כמו כן, השקיעו בחיזוק התשתיות הניהוליות של המנהלים באמצעות תכניות פיתוח מנהלים אינקלוסיביות.

**קראו עוד על ניהול אינקלוסיבי: המדריך המלא לניהול גלובאלי

 

תכניות ניהול קריירה ארגוניות

עובדים מחפשים להתפתח בארגון, ללמוד מיומנויות חדשות ולצמוח באופן מקצועי ואישי. ארגונים שונים מאמצים את המגמה הזו בדרכים שונות. כמקרה בוחן שווה להכיר את דרך פיתוח העובדים של JOLT. כאשר הארגון דואג להתפתחות מסלול הקריירה של העובדים הם מרגישים מועצמים ומשמעותיים ומתוך כך גם מחויבים ומחוברים יותר לארגון ולמטרותיו. אולם בניגוד לתהליכי הפיתוח הקודמים שהיו אחידים לכל העובדים, המגמות העכשוויות תומכות בתכניות פיתוח מותאמות ליחיד. תכנית פיתוח אפקטיבית היא זו הלוקחת בחשבון את סביבת העבודה, הניסיון והיעדים של הלומד וכן מאפשרת, מעבר ללמידה בתצורות מגוונות (קורסים או למידה אונליין) גם דרכים בהם הם יכולים לחלוק את חוויית הלמידה.

 

טיפ של אלופים:  השקיעו בבניית תהליכים המאפשרים פיתוח מסלולי קריירה לעובדים וכן השקיעו בבניית פלטפורמות ארגוניות המאפשרות שיח מקצועי בין העובדים ומעודדות התפתחות והשתנות תמידית.

 

Me Too movement

ME TOO היא תנועה עולמית שהתחילה להתפשט באופן ויראלי ברשתות החברתיות תחת הקוד #Me Too Movement ומטרתה לצאת כנגד הטרדות מיניות, בעיקר במקומות העבודה. השקיפות וההדים שמאפשרות הרשתות החברתיות, מאפשרות את התפשטות התנועה בעולם כולו. תנועת ה ME TOO הניעה גל של נשים ברחבי העולם להפסיק לשתוק ולהתחיל לספר ולשתף וגם לפעול כנגד המטרידים עצמם והתופעה בכללותה. גל הפעילות המגדרית יצר אקלים חברתי עולמי המאפשר יצירת מחאות נגד אלימות כלפי נשים בישראל וברחבי העולם.

בהקשר הארגוני, המודעות לממדי התופעה מביאים למודעות ורגישות רבה יותר בקרב נשים וגברים לסממני אלימות (הטרדות מיניות ביניהן) במקומות העבודה.

טיפ של אלופים: צרו סביבת עבודה מכבדת לכל העובדים בארגון, כך הם לבטח יוכלו להשקיע את כל האנרגיות שלהם במה שחשוב באמת.

 

מחוברות ארגונית

מחוברות ארגונית היא מדד חשוב ומורכב שמכיל בתוכו פרמטרים רבים וביניהם: (1) תחושה של משמעות בעבודה; (2) ניהול ישיר נוכח ושקוף המאפשר לעובדים להרגיש באמת רואים אותם ואת עבודתם מאפשרים להם עצמאות ומעצימים אותם; (3) סביבת עבודה חיובית. בהקשר זה חשוב לציין את מדד ה-wellness שהופך להיות מדד חשוב ושגור בארגונים; (4) אפשרויות צמיחה והתפתחות אישית ומקצועית; ולבסוף (5) אמון בהנהגה שמייצרת ארגון בעל חוסן פנימי וחיצוני.

 

מדד המחוברות הארגונית חשוב מעין כמוהו במספר אספקטים. ראשית, נמצא כי ארגונים שהיו בעלי אחוז גבוה של עובדים מחוברים, הינם רווחיים יותר (פי 3) מארגונים פחות מחוברים. בנוסף, עובדים מחוברים נטו להישאר בארגון כ-30% יותר זמן, מאשר עובדים פחות מחוברים.

 

טיפ של אלופים: מדדו את מצב המחוברות הארגונית אצלכם בארגון, הבינו את ההשלכות של הנתונים השונים ופעלו בהתאם לתוצאות.

**קראו עוד על מחוברות ארגונית: המדריך המלא למחוברות ארגונית

 

לסיכום, ניכר כי 2019 צפויה להביא יותר מגמות של אינדיבידואליזם ורצון בקבלת מידע ושירותים באופן מותאם אישית מחד, יחד עם מודעות חברתית גבוהה יותר ויכולת להשמיע ולבטא את העמדות האישיות שלנו מאידך. אנחנו, המנהלים והמנהלות, צריכים לדאוג שהתשתיות הארגוניות ייתנו מענה למגמות אלה ויכילו אותם באופן שיובילו לצמיחה ואושר ארגוני. בעזרת הכלים הנכונים, ליווי והכנה מתאימה אין ספק שזה אפשרי.

בהצלחה!

 

לקריאה נוספת: שיווק עצמי ו- מיתוג מעסיק על פי VIRGIN

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Open chat
1
AL Consultants Whatsapp
רוצה לדבר איתנו? אנחנו פה
ימים א'-ה' 08:30-18:30