נלחמים על תחושת המוגנות בארגון

הצורך הקיומי הבסיסי ביותר שלנו הוא להרגיש מוגנים. אותו בסיס שבשגרה מאפשר לנו להיות יצירתיים, יעילים ומשימתיים מתערער לגמרי במציאות הנוכחית. מהעובד.ת ועד למנכ"ל.ית, כולנו מסתובבים בעיניים טרוטות ומבט מודאג. עבור כולם המצב מפחיד ומבלבל וכולנו שותפים לתחושה שהביטחון האישי שלנו נפגע.

אנחנו חווים תחושה של חוסר מוגנות בביטחון הכללי שלנו והדבר יכול להשליך גם לאזורי חיים שונים. על כן אנחנו רוצים לתת לכם כלים לחזק את תחושת המוגנות שלכם בארגון.

חשוב לשדר לעובדים, בראש ובראשונה, שיש לפחות מרחב אחד שבו הם מוגנים. להיות מוגן משמעותו לדעת שרואים אותך, שמבינים את מצבך ומגלים כלפיך אמפתיה. שלפחות בעבודה, אין עלייך שום איום ולא צריך להילחם בעוד חזית. זה למעשה מקלט שאנחנו נותנים אחד לשני.

איך מנהיגות הארגון יכולה לחזק את תחושת המוגנות בקרב העובדים? ריכזנו עבורכם מספר טיפים:

זה נורמלי? – כן. נרמלו את התחושות, גלו אמפתיה, הכילו את המצב הזמני בו אנשים לא יכולים באמת להיות ב-100% תפוקה. נתקלתי ברשת בפוסט של מנכ"ל שכתב לעובדים שלו בגילוי לב אותנטי שגם לו קשה, וגם הוא שבור ועומד רק על 70% תפוקה בערך. הוא שיתף שהוא סלח לעצמו וממליץ לעובדים גם לסלוח לעצמם, תוך הבנה כי זה זמני ומובן – בעיניי גישה כזו אומרת המון על הארגון ומשדרת משהו אנושי והכי safezone שיש.

עד פה  עליכם לסמן את הגבולות בארגון ולהבהיר מה מקובל ומה לא מקובל במסגרת התנהגות ושיח העובדים במשרד, במדיה ובתקשורת הלא פורמלית, ומה ההשלכות של חריגה מהגבולות הללו. המלצתנו היא להגיב, ומהר, על כל גילוי של תוקפנות מכל סוג ומכל צד. יש לכם אחריות שכל העובדים ירגישו מוגנים במרחב העבודה.

זה אישי – זה הזמן לשאול לשלום העובדים. לכאורה מובן מאליו, אבל מאוד קל לפסוח על זה בסיטואציה בה המנהלים עצמם נמצאים באותה סירה. הקדישו זמן להקשיב, בין אם על ידי ההנהלה הבכירה ובין אם על ידי מנהלים ישירים, רצוי גם וגם. התעניינו במה שעובר על העובדים שלכם, הרבה מהם זקוקים לאוורור הזה.

מי המנהל פה? – המנהלים הישירים הם קו ראשון לעובד. הנחו אותם למתן תשומת לב מוגבר לסימני מצוקה שהעובדים משדרים – כעס? קושי לווסת רגשות? חוסר תפקוד ומוטיבציה? במקרים כאלה יש לחבר את גוף משאבי האנוש לתמונה ולסייע בתמיכה או הנגשה של מנגנוני תמיכה חיצוניים.

תנו מעצמכם – העניקו פידבקים, מילים חמות, מחוות קטנות. לא תאמינו עד כמה מילים שמחברות אותנו למטרה המשותפת ולאמונה בכך שנעבור את זה ביחד, יעשו את ההבדל בהרגשה.

דרוש מתנדב אמיץ צאו ביוזמות למען הקהילה (וכיום יש אלפי יוזמות מבורכות ). רתמו את העובדים להתנדבות או תרומה למען מטרה מוסכמת. במיוחד בימים כאלה, יש הרבה אנשים שצריכים את העזרה שלכם. להיות בצד הנותן זו חוויה מעצימה שנותנת תחושה של כוח ומסוגלות. עם זאת, יש לנהוג במשנה רגישות בבחירת המטרה.

מה יהיה מחר?  חשבו על היום שאחרי –  חשבו מה למדתם על הארגון שלכם בתקופה הזו? איפה נקודות התורפה? כמה אתם באמת יודעים לנהל גיוון והכלה? מה מידת החוסן שלנו כיחידים, צוותים וארגונים ואיזה כלים ומיומנויות חשוב שנשפר לימי שגרה וגם למשבר הבא

נשמח ללווות אתכם בתהליך חיזוק החוסן הארגוני וחיבור העובדים.

הצלחה גדולה והרבה תקווה לימים אופטימיים שקטים ובטוחים לכולנו🙏

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Open chat
1
AL Consultants Whatsapp
רוצה לדבר איתנו? אנחנו פה
ימים א'-ה' 08:30-18:30