לפעמים, הדברים המשמעותיים ביותר נאמרים בשיחות המסדרון הכי אגביות. לא מזמן, מנהל שאני מלווה פטפט איתי ולסיכום אמר: "…או כמו שאת תמיד נוהגת לומר לנו…." (ואני במתח, מנסה להזכר מה אני תמיד נוהגת לומר) "…הכי חשובה האמינות, גם אם זה לא משהו שאת בהכרח רוצה לשמוע."
למרות שאני מאמינה בזה לחלוטין, לרגע הייתי מופתעת – כי קיבלתי כאן פידבק חשוב! הוא האיר את עיניי לגבי המשמעות האדירה של המילים שלי. לא רק שהמסר שלי מוטמע ויש לי עובדים שלא חוששים להציף בעיות, בעקבות האמירה הזו גם נהייתי יותר מודעת למילים שאני בוחרת לומר לצוות, מתי ובאיזה טון, מה המסר הגלוי והסמוי שהעברתי. נוכחתי לדעת לפתע שיש פראזות שאני נוהגת לומר.

משוב 360 למעשה לוקח את הסיטואציה הספונטנית והטבעית הזו ומפרמל אותה, מזקק את הערך שאנחנו יכולים להפיק על ידי כך שהוא מאיר אזורי עיוורון והופך אותנו מודעים יותר. אנחנו פועלים כל יום בהרבה ערוצי תקשורת, המון משימות, פרויקטים – וכל אלה במקביל ליעדים שעלינו להתקדם לעברם. בתוך כל אלו, אנחנו רוצים לא רק לעשות את הכי טוב שלנו, אלא לדעת שאנחנו עושים את זה טוב יותר מאתמול.
משוב 360 הוא תהליך בו כל עובד ומנהל זוכה לקבל משוב מכל הסובבים אותו – מהעמיתים, מהמנהל הישיר, העובדים הכפופים לו ומדמויות נוספות העובדות איתו ורלוונטיות כמו לקוחות, ספקים וכו'. המטרה היא לקבל תמונת מצב מקיפה, הוליסטית, על כל עובד או מנהל. בסוף התהליך נראה עובדים מודעים יותר ויעילים יותר.
איך נגביר את המודעות העצמית? חלון ג'והרי
המודל המוכר של חלון גו'הרי, אותו הגוּ הפסיכולוגים ג'וזף לופט והרינגטון אינגהם כבר ב-1955, מסייע להבין את מרחבי מודעות האדם. אלה מושפעים הן מעצמו והן מהסביבה שלו.
המודל ממפה את המודעות לפי ארבעה חלונות :

המיפוי של התחומים מאפשר להתבונן ולייצר דיאלוג פנימי בין אדם לבין עצמו, וכן דיאלוג עם הסביבה. איפה אני מודע ומסתיר ומה זה דורש ממני? האם זה 'שווה' את האנרגיה? ודיאלוג עם הסביבה לגלות מהם איזורי העיוורון, מה הסביבה מבינה עלינו ואנו לא מודעים אליו.
משוב 360 הוא הזדמנות ליצירת מרחב לדיאלוג הנדרש כדי להרחיב את החלון הגלוי על גבי תחום העיוורון, ועל ידי כך ליצור מנהלים מודעים יותר לצרכים, לתכונות ולדרכי הביטוי שלהם.
והשאלה האחרונה ואולי החשובה מכולן, למה דווקא עכשיו?
התקופה סוערת ועוד לא רואים את היציאה מהמשבר. תחושות של חוסר יציבות בתוך ארגונים, אי-וודאות גם כאינדיבידואלים בחברה הישראלית, מחסור בזמן וכספים ׳מיותרים׳. למי יש פנאי לחשוף את איזורי העיוורון בניהול שלו? לשמוע ביקורת מלמטה, מלמעלה ומהצדדים?
דווקא בתקופה של אי וודאות נרצה לחזק את האדמה עליה אנחנו דורכים ובכלל, לייצר למנהלים ולעובדים קרקע בטוחה, כזו שתאפשר להם להתקדם ולצמוח ממקום יציב ולא לקפוא על השמרים בתהליך הישרדותי. גם כשיש רעידת אדמה בחוץ אנחנו נרצה לדעת מה גבולות האזור המוגן. תהליכים שמחזקים את העובד ואת המנהל מביאים לתודעה של יציבות ומחזקים אמון.
הייחודיות של משוב 360 היא בערך – לא רק לעובד, אלא לסביבת העבודה כולה. הוא מעניק הזדמנות לעצב את המרחב והצוותים באופן שאנחנו רואים לנכון ולא רק באופן תגובתי למציאות.
על ידי התהליך תוכלו לחזק מיומנויות ניהוליות חשובות כמו קבלת החלטות, חשיבה אסטרטגית, יכולות רתימה והנעה של העובדים, מערכות היחסים ועוד.
מעניין אותך לשמוע עוד על הדרך בה אנו בונים ומתאימים את התהליך לארגון? דברי איתנו 😊
