המדריך המהיר: איך לייצר חווית עובד כפועל יוצא של מיתוג מעסיק?

ארגונים טועים לחשוב שמיתוג מעסיק הוא תהליך שיוצא החוצה מהארגון ומטרתו היא בעיקר להתבלט בשוק תחרותי ולגייס טאלנטים חדשים לחברה. עם זאת, אחד המרכיבים המשמעותיים במותג המעסיק של ארגון הוא חוויית העובד, וזהו תהליך פנימי במלואו, שמקבל ביטויים חיצוניים. הביטויים החיצוניים האלו הם לרוב העובדים שלנו שמתבטאים ברשתות החברתיות וגם באתרים ייעודיים דוגמת Glassdoor, בלי שליטה ופיקוח של הארגון. ולכן, לפני השקעה בקמפיינים המפוצצים, עלינו להשקיע בחוויית עובד נכונה, שתיתן רוח גבית לפרסומים שלכם.

חוויית עובד בשוק העבודה של היום

נדיר אקרמן טבע את המונח "24 טעמי גלידות, וטסלה טרייה לכל עובד". ואכן, ההייטקס תמיד התאפיינו בהרעפת הטבות מפנקות במיוחד לעובדים שיושבים באופן ספייס שעות ארוכות. הן כוללות מעדנים ובירות במקרר, חטיפים ונשנושים שנוחתים על העובדים במהלך היום ועוד כהנה וכהנה. כדי למשוך את העובדים עוד כמה שעות במשרד הגדילו לעשות ולהזרים ארוחות ערב עשירות וחלק מהחברות הגדולות  אף הפעילו קייטנות לילדי העובדים כדי לפנות את זמנם לעבודה.

התחרות גדולה: 24 טעמי גלידות וטסלה טרייה לכל עובד

על מנת להוריד את כל הקלוריות שנצרכו בשעות ארוכות של ישיבה מול המחשב ולמתוח את השרירים התפוסים, נוספו גם שיעורי פילאטיס ויוגה, והמתקדמים אף בנו חדר כושר אינהאוס. כל אלו נועדו לטשטש את הגבול שבין הבית ובין העבודה, ולאפשר לעובדים חוויה ״ביתית״ כשלמעשה הם מבלים את רוב יומם במשרד.

החיים השתנו והיום המחשבה על לבלות במשרד 5 ימים בשבוע, 10 שעות ביום, כבר נראית בדיונית לחלוטין. בחסות מגפת הקורונה, המשרדים הפכו להיות משרדי רפאים, והעובדים בוחרים היום את מקום העבודה שלהם לפי הגמישות שהוא מספק בעבודה מהבית, או מכל מקום שבו יבחרו להיות.

איך יוצרים חוויית עובד משמעותית בהיעדר מקום פיזי ליצוק לתוכו את התכנים והחוויות?

אז האמת היא שחוויית עובד, גדולה בהרבה מגימיקים כמו שולחנות סנוקר וטניס השולחן שהסעירו את כולנו כשראינו אותם לראשונה במשרדי Google. הדרך לחוויית עובד נעוצה בכמה אלמנטים פשוטים הרבה יותר מעיצוב המשרדים שלכם.

חווית עובד גדולה הרבה יותר מגמיקים כמו טניס שולחן ושולחנות סנוקר

הנה כמה טיפים פרקטיים ליצירת חווית עובד משמעותית:

1. הביאו ערך

לאחר שגיבשתם את הערכים של אסטרטגיית מיתוג המעסיק שלכם, בחנו לאן הם מובילים אתכם. אם בחרתם בחדשנות לדוגמא, בדקו בכל נקודת מגע שיש לכם עם העובדים, שאתם הכי חדשניים שיש. דוגמא טובה היא חברת Yotpo שהעניקה לעובדים שלה בונוסים שהם פרסי NFT וכך לוקחת חלק במודל אקוויטי חדש.

2. בחנו את מסע העובד

בדיוק כפי שבונים את מסע הלקוח, ומנתחים את התהליך שהלקוח עובר מהרגע הראשון שבו הוא מכיר את המוצר שלכם ועד שהוא הופך לשגריר נלהב, בנו את ״מסע העובד״ האידיאלי. החל מהקליטה ועד לשגרת היום יום, בחרו את נקודות ההשקה והצמתים החשובים בהתאם לאסטרטגיה שלכם, וודאו שאתם נמצאים שם, פיזית או וירטואלית.

3. תנו חוויה פרסונלית

לכל עובד יש צרכים משלו. העבודה מהבית מאפשרת לכם לתת מענה פרסונלי יחסית בקלות, ולזכות בחשיפה בעקבות הדהוד של ההתייחסות האישית שלכם ברשתות החברתיות. בדקו עבור כל עובד מה הצרכים הספציפיים שלו – ותנו לו מענה מותאם. זו השקעה שווה שתשתלם מהר מאוד.

בנו את מסע העובד האידיאלי – החל מקליטה ועד לשגרת היום יום

4. צקו משמעות

פינוקים ואווירה כבר אינם מהווים יתרון תחרותי. הם מועתקים במהירות מחברה לחברה ואינם גורם מבדל במיתוג המעסיק שלכם. משמעות וערך מוסף, לעומתם, הם כן גורמים מבדלים. השתמשו במוצר שלכם כדי ליצוק משמעות – אם המוצר שלכם עושה את העולם טוב יותר, בחרו את הערכים שמאחוריו כדי לבסס את המיצוב של החברה כמעסיק. לדוגמא, אם המוצר שלכם מבוסס על פתרונות אנרגיה סביבתית יותר, בחרו אסטרטגיה של חוויית עובד שמחזקת את הערכים האלו.

5. תנו ביטוי לתרבות הארגונית

ארגונים רבים נוטים לטפל בחוויית העובד בלי לבדוק את התרבות הארגונית במקום העבודה. נכון שקל יותר לטפל בהטבות ובפעילויות, אבל התרבות הארגונית היא חלק משמעותי הרבה יותר בחוויית העובד. במסגרת תהליך מיתוג מעסיק אנחנו בודקים ומאבחנים את התרבות הארגונית במקום העבודה, בודקים האם היא בהתאמה לערכים שקבענו לעצמנו ומה הפערים. גם אם צוות ה-HR שאמון על חוויית העובד יודע לייצר הקשבה ושיתוף של העובדים, לא בהכרח כל המנהלים בארגון הם כאלו, ואם בהתנהלות המקצועית והאישית של צוותים מול ההנהלה אין הקשבה ושיתוף, כל המאמצים יהיו לריק.

לסיכום, חוויית עובד היא תהליך משתנה מדי יום בשוק העבודה התחרותי והסוער של היום. חשוב לא לקפוא במקום, לבדוק כל הזמן מה אתם עושים נכון ומה דורש תיקון ושיפור, לבחון מה עושים האחרים ולהוביל כל הזמן בחשיבה וביצירתיות. זה ישתלם לכם בשימור וייצר לכם הרבה יותר מועמדים בגיוס.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Open chat
1
AL Consultants Whatsapp
רוצה לדבר איתנו? אנחנו פה
ימים א'-ה' 08:30-18:30